Menu

Historier

30. oktober 2016

En udendørs sæson lakker mod enden for årgang 2005, som i sæsonen gik fra U11 til U12. Jeg havde den store fornøjelse at træde ind som hjælpetræner på daværende U11C. Min egen søn samt et par fodboldvenner meldte sig ind i Helsted Fremad efter ca 6 år i Spentrup. Vi havde hørt rigtig meget godt om klubben og mente, at det var den rigtige klub for drengene. Efter få træninger var ingen i tvivl: Her er alle velkommen og rigelig plads til alle typer. Efter kort tid fik jeg igen lyst til at udøve trænergerningen, som jeg tidligere har gjort for denne årgang i Spentrup. Steen Jacobsen kunne heldigvis godt bruge en hjælper, og hermed skabte vi et fodboldmiljø med fokus på kammeratskab, flid og motivation. Med disse værdier gik vi i gang:
Foråret: 
C holdet havde indtil dato ikke fået mange sejre men trænede godt og flittigt. Der blev lagt træningsplaner, som indeholdte både individuelle træning men også som hold. Dette begyndte derfor at give resultater på banen, samtidig med at holdet havde fået tilgang. Det gav flere muligheder for udvikling og dermed sejre. Foråret blev en optur med et godt mix af sejre, uafgjort samt nogle nederlag. Vi fik ligeledes den erfaring, at ikke alle hold stiller med lutter C spillere i denne række, men der var ingen piven fra drengene. De kløede på ufortrødent. Kun trænerne ærgrede sig ind i mellem. Foråret sluttede med en hyggedag, hvor både drenge og forældre var med. Det blev til en dejlig formiddag med hygge, mad og en mindeværdig kamp mellem forældre og drengene. En snæver sejr til drengene men vi glæder os til en ny dyst næste sommer!
Efterår: 
Hertil blev Steen og jeg enige om, at der er så meget at bygge på med disse drenge, at vi har skruet op på alle parametre. Udover de før nævnte værdier har vi haft fokus på især kondition, spilforståelse samt taklinger. Hurtigt viste det sig, at det var vigtige redskaber. Tidligere levede vi ofte på individuelle præstationer, men tegningen var klar: Holdet begyndte at udvise et samspil og et gå-på-mod, som vi trænere blot kan beundre. Samtidig fik holdet tilgang fra A holdet, hvilket gav os endnu flere muligheder. Vi opnår 4 sejre, 1 uafgjort samt 2 nederlag. Det er flot, men fremgangen som sammenspillende hold  er mere end godkendt. Mange af de drenge, som før var udpræget C spillere, har med tilgangen oplevet at kunne træne og blive bedre, også i kampene. Det er en stor fornøjelse at være vidne til. Vi kan derfor kun opfordre alle til at møde op til træning
Generelt:
Det er lykkes os at indbygge noget tro, vilje og evne i dem alle, som vi fortsat skal arbejde med på træningsbanen. Men det kan kun lade sig gøre, hvis de fortsat er motiverede og ihærdige. Hvis ikke, ja så får vi ikke resultaterne. 
Ovenstående resultater har derfor kun været mulige, fordi jer forældre bakker op omkring vores projekt. Uden jeres støtte til drengene og klubbens rummelighed havde det ikke været muligt for Steen og jeg at nå så langt med drengene. At vi til en udekamp i Hadsten kan stille med over 20 tilskuere, kunne selv hjemmeholdet være imponeret af. Derfor er vores bøn, at I forældre fortsat motiverer drengene til fodbolden samt møder op til kampene. 
Nu hvor holdene er slået sammen, er det vores forventning, at sammenholdet på årgangen vil stige og at træningen bliver yderligere intens. Til foråret mønstrer vi to stærke hold, hvor alle kommer med ud og spille kampe. For at styrke os på trænersiden får vi også denne vinter tilgang af en dygtig træner, Lasse Due, som på lige fod med Steen og jeg vil indgå i teamet. Lasse har også en søn i vores klub, og Lasse og jeg har tidligere trænet drenge sammen. 
Med disse ord håber jeg, at vi fortsat ser drengene til træning ude om torsdagen samt inde om lørdagen. Oplysninger herom kan I bl.a. finde på vores facebook side. 
Foreløbig tak for en fantastisk udesæson!

På vegne af trænerteamet U12

Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores tjenester, accepterer du vores brug af cookies.