Menu

Historier

14 januar 2017:

DBU Jyllands og DBU Fyns igangsatte i august måned deres nye pilotprojekt, Golden League, som skal styrke udviklingen af de dygtigste jyske og fynske drengespillere i årgangene U10, U11 og U12.

Manglende matchning af de dygtigste drengespillere i årgangene har været en stigende udfordring i de senere år. Ganske enkelt fordi eksempelvis DBU Jylland ikke har haft de nødvendige turneringstilbud på hylden.

Konsekvensen har bl.a. været, at nogle klubbers hold i disse årgange enten har tilmeldt sig en ældre årgang eller har vundet deres kampe uhensigtsmæssigt stort – uden værdi for hverken dem selv eller deres modspillere. Det var ikke mindst på den baggrund, at DBU Jylland og DBU Fyn har introduceret et helt nyt pilotprojekt rettet mod de allerdygtigste spillere.

Aktiviteten har fået betegnelsen Golden League og startede i august måned med et matchstævne i de tre årgange. Det primære formål var her at få de i alt 32 udvalgte hold pr. årgang indrangeret på det korrekte sportslige niveau til turneringen. På baggrund af resultaterne inddeltes holdene i fire niveauer i Golden League-turnering: Bronze, Sølv, Guld og Platin og med 2 puljer på hvert niveau.

Der afvikles herefter 3 kampe i hver pulje, hvorefter vinder af puljen rykke op, mens nr. 4 rykker en pulje ned. På hvert niveau blandes holdene igen til næste runde. Denne dynamiske model skal sikre, at holdene hele tiden spiller på rette sportslige niveau.

Kampene spilles á 3 halvlege. Stillingen efter de første 2 halvlege tæller som kampens resultat, som indberettes. 3 halvleg fungerer som en slags ”fodbold-kravlegård”, et udviklingsrum hvor der eksperimenteres.

Helsted Fremad’s U11 hold blev inviteret til matchstævnet og havde en super god weekend i Middelfart. Her lykkedes det holdet at kvalificere sig til det næstbedste niveau – Guld. Niveauet i turneringen var generelt meget højt, og der blev gået til vaflerne. Efter første runde af turneringen vandt Helsted Fremad’s drenge puljen, rykkede op i Platin og skulle dermed spille blandt de bedste 8 hold i Jylland og på Fyn.

Drengene har kæmpet bravt, udviklet sig markant og spillet super god fodbold. Efter 3. runde spiller vi stadigvæk i Platin, hvor vi ”overvintrer” frem til februar. Jeg er meget imponeret over drengenes indstilling og indsats.

Fjerde runde, som afvikles december/januar er en ”vinterrunde”, hvor holdene i hhv. Platin/Guld og Sølv/Bronze blandes ud fra et lidt mere geografisk hensyn og ikke efterfølgende reguleres op og ned.

Hvordan er det så med et hold, som spiller på højt plan i en breddeklub?
Hvor fedt er det at køre til Odense søndag eftermiddag for at spille 3 x 25 minutters U11 fodbold?

Det er faktisk vildt fedt..!

Drengene er dygtige fodboldspillere og har gennem deres fodboldmæssige opvækst generelt klaret sig rigtig godt. Jo ældre de er blevet, jo svære har det været at få kvalificeret modstand i årgangen. Inden Golden League spillede de to sæsoner i a-rækken årgangen over for at blive godt matchet.

Golden League har været med til at udvikle vores drenge til et niveau, jeg tvivler på de havde nået i en almindelig A-række. Deres udvikling har også været med til at hæve niveauet på resten af U11-truppen, og vores næstbedste spillere er nu rykket op i A-rækken, hvor de kommer til at udfordre alle øvrige hold.

Vi er pt. 36 spillere i U11 truppen, hvor vi træner alle sammen to gange om ugen (vinterperioden 1 gang). På den måde forsøger vi i trænerteamet at sikre det sociale sammenhold blandt drengene, selvom der er stor fodboldmæssig niveauforskel. Derudover laver vi andre fælles aktiviteter fx fælles hyggeløbetræning med forældre og overnatningsarrangementer for alle i løbet af sæsonen.

Indrømmet, der er langt til Odense, men den pris har vi i forældregruppen accepteret for at være med i turneringen, og heldigvis bakker forældrene maximalt op incl. frruuugt!

Lange køreture eller ej, så er det min klare opfattelse, at drengene synes det er vildt fedt at stå stolte i deres Helsted Fremad trøjer og se over på modstanderen fx OB, AGF, Vejle, Horsens, eller Tjørring (FC Midtjylland) og ikke mindst at kunne synge sejrssang i omklædningsrummet efter kampen – det gør køreturen hjemover lidt kortere.

 

Johan Christensen og jeg havde vi fået stablet et lille trænings stævne på benene, hvor Hornbæk, Alliancen og Søften havde meldt deres ankomst. Og så var der endda godt vejr. 

Drengene spillede sgu rigtig godt efter som vi kun har trænet 3 gange efter en lang sommerferie, som dog har været tiltrængt.

Der er dog stadig meget at arbejde med, men trænerne er tilfredse. 6-0 over Alliancen, 4-1 over Søften og til sidst 5-0 over Hornbæk. Tror vi er ved at være klar til at turneringen går i gang. 👍💪

Det bedste ved dagen var dog at se de mange forældre og søskende som var mødt op for at bakke op om drengene og ikke kun vores drenge. 

Vi sluttede dagen af med at grille pølser og brød med de andre klubber og så var der selvfølgelig også disket op med øl og vand til spillerne samt forældre.
Bestemt ikke sidste gang det skal gøres😊 Kan kun opfordre andre til at gøre noget lignende, for det skaber bare et super kammeratskab spillerne imellem.
Vi kender jo efterhånden alle de andre lokale hold, så hvorfor ikke kun nøjes med at kriges på banen, og så være lidt sociale bagefter.

Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores tjenester, accepterer du vores brug af cookies.
Luk