Menu

Vedligehold af bolde

Inden hver oppumpning

Dryp 1 – 2 dråber ventilolie i ventilhullet ved hver oppumpning.

Opbevaring Opbevar bolden ved reduceret tryk i et tørt, ventileret rum ved 20 – 25˚C.

Rengøring og aftørring Rengør bolden med mild sæbevand og skyl efter med rent vand. Tør derefter bolden med en klud og lad den tørre helt i et tørt, ventileret rum ved 20 – 25˚C. Tør aldrig bolden på eller ved et varmeapparat.

Fodbold oppumpningsguide

1. Forberedelse
I vintermånederne anbefaler vi at opbevare bolden ved stuetemperatur (20 – 25˚C) i minimum 24 timer før bolden pumpes første gang, for at sikre boldens blødhed, rundhed og grip.

2. Ventilolie
Dryp 1 – 2 dråber ventilolie ned i ventilhullet Det er vigtigt at bruge ventil olie ved hver oppumpning, således ventilen lukker bedre for luften

3. Pumpning
Placer ventilhullet opad og indfør pumpeniplen i ventilhullet. Brug altid en nippel med lang kanyle for at undgå at ødelægge ventil eller blære.

4. Lufttryk
- Pump bolden op til det anbefalede tryk.
- Anbefalet tryk er printet ved boldens ventilhul.
- Pump bolden op langsomt for at sikre boldens form
- Brug en trykmåler til at kontrollere boldens tryk.

Sådan gør du i tilfælde af hurtigt lufttab
Hvis din bold taber meget luft i løbet af 1-2 dage kan årsagen være snavs i ventilen - eller udtørring af ventilen, således ventilen ikke lukker tæt. Normalt udbedres dette ved at dryppe 1-2 dråber ventilolie i ventilhullet og derefter rotere pumpeniplen forsigtigt rundt i ventilen. Evt. snavs fjernes og ventilen blødgøres og lukker

Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores tjenester, accepterer du vores brug af cookies.
Luk